Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejen zdraví, ale i psychika ji zrazuje. „Je to každý den jiné. Nebudu si hrát na to, že je všechno super, když to není úplně jednoduché. Vím, že může být hůř, a jsem ráda, že tu léčbu snáším podle mě velmi dobře,“ řekla Super.cz Anna Slováčková (28) po vystoupení na charitativním koncertě v Divadle Kalich.

„Snažím se co nejvíc odpočívat. Když mám večer představení, snažím se přes den nic nemít a hodně spát. To tělo stejně nic víc zatím nedovolí. Ale jak říkám, může být hůř, takže se snažím myslet pozitivně a psychicky to v sobě moc neřešit, protože se necítím psychicky ve své kůži,“ svěřila.

Velmi špatně vnímá reakce lidí na to, když se v médiích rozebírá její onemocnění. Proto ho moc nezmiňuje ani na svých sociálních sítích. „Je pro mě náročné, že to furt někdo řeší, i když já to tolik neřeším. Chtěla bych lidem, co mě sledují, říct, jak se se mám, poradit jim nějaké fígle a triky a vůbec o tom nějakým způsobem mluvit. Ale nedělám to, protože je mi nějakým způsobem zle z toho to sdílet. Vidím spoustu reakcí, a ne vždy jsou s pochopením,“ vysvětlovala.

Nepříjemné reakce jsou pro ni svým způsobem akceptovatelné. „Vím, jak mi bylo nepříjemné, když se rodiče objevovali pravidelně v médiích a vím, že lidi to začne postupně rozčilovat a štvát a ty obličeje je omrzí. Na druhou stranu to ale nechápu, protože se snažím šířit nějaké poselství a osvětu, a komentáře a hejty, které kvůli tomu dostávám, mi přijdou hodně mimo mísu,“ pokračovala.

Ne, že by sama diskuze a komentáře vyhledávala a četla, ale „dobré duše“ z řad jejích známých jí je posílají. Aničce je vyčítáno i to, že stále pracuje. „Já ale pracovat musím, nechci být člověk, který, ač je nemocný, bude sedět doma na zadku, brečet a užírat se v bezmoci. Chci, aby život dál nějakým způsobem fungoval, jsem na sebe opatrná, ale být zavřená doma ničemu nepomůže. Chci normálně žít, a ačkoli mám nějakou chorobu, tak si myslím, že se s tím do jisté míry snad žít dá. Dokud mi to moje tělo umožňuje a můžu na ty akce chodit a zpívat, tak to dělat budu. Pokud se to někdy zhorší, budu samozřejmě ležet doma. Ale teď jsem ještě plná sil a nevidím důvod, proč bych neměla dělat práci, která mě baví a naplňuje,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám