Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka a herečka Anička Slováčková (28) statečně bojuje s rakovinou. Už podruhé se snaží průběh své nemoci sdílet také se svými fanoušky, a to i ve chvílích, kdy na tom není zrovna nejlépe. Čelit tak během náročné léčby musí i reakcím, které nejsou nejpříjemnější.

Slováčková nyní sdílela jedny z nejhorších vět, které nejsou pro nemocného nejvhodnější. „Jsi mladý/á, to zvládneš. A to sis ty vlasy vážně musel/a oholit? Tak to na tom asi nejsi zas tak špatně / není ti asi tak zle, když jsi takový/á při těle NEBO ty jo, zhubl/a jsi, vypadáš fakt super! Mně na to zemřel ten, ten a ten. Jsou na tom lidi daleko hůř, tak si nestěžuj,“ svěřila se Anička, která se netají tím, že je pro ni cesta druhou léčbou náročná. „Je to každý den jiné. Nebudu si hrát na to, že je všechno super, když to není úplně jednoduché. Vím, že může být hůř, a jsem ráda, že tu léčbu snáším podle mě velmi dobře,“ svěřila se Super.cz zpěvačka.

Podělila se také o to, která slova ji v náročném životním období potěší. „Mně osobně nejvíc pomáhá, když mě třeba jen někdo vyslechne. Je mi jasný, že většinu věcí myslí lidi dobře, i já někdy plácnu nějakou kravinu. Vše je dost individuální, a tak je fajn se snažit být co nejvíce empatický k druhým,“ prohlásila zpěvačka, která během chemoterapií stále pracuje, snaží se i tak co nejvíce odpočívat.

„A když se chceme vyhnout nějakému nevhodnému komentování a nevíme, jak reagovat, tak se na rovinu zeptat, jak si ten daný člověk přeje, aby s ním okolí komunikovalo. Někdo o tom třeba nebude chtít vůbec mluvit. Někdo bude chtít lítost. Někdo to bude chtít brát s humorem,“ dodala závěrem Slováčková.

Reklama

Další články

Načítám