Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka a herečka Anička Slováčková (28) bojuje jako lvice se zákeřnou rakovinou. Nemoc se jí vrátila s nálezem na plicích a zpěvačka podstupuje náročnou léčbu, která samozřejmě není žádnou procházkou růžovou zahradou.

„Není každý den posvícení, ještě jsem se s léčbou úplně nesžila. Poslední týdny jsem pofňukávala, cítila jsem se blbě, ale pak jsem si řekla, že už to stačilo, řekla v rozhovoru pro magazín deníku Právo Slováčková, která se do léčby obula a chce dát nemoci pořádnou facku.

Podstupuje klasickou léčbu, jako je chemoterapie, ale zároveň zkouší i různé alternativy včetně legálního konopí, které jí pomáhá se spánkem. Její tatínek Felix Slováček (80) jí pro změnu shání čínské přírodní medikamenty.

O tom, jakou má prognózu, mluvit nechce. „Není to nic, co bych teď chtěla sdílet se světem. Věřím, že všechno dopadne dobře a není důvod se plašit. Chodím teď k doktorce, která se specializuje na paliativní péči. Všichni se vždycky vyděsí, když se o tom zmíním, ale je to člověk, který umí odpovědět na všechny otázky kolem léčby, které mám,“ dodala Slováčková.

Té pomáhá i její přítel, s nímž je rok a půl a je jí velkou oporou. „Pro mě je požehnáním, s nikým mi takhle dobře jako s ním nebylo,“ těší Aničku.

Reklama

Další články

Načítám