Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to pár týdnů, co se Andrea Pomeje (36) rozhodla podstoupit brazilský rituál kambo. Dýdžejka kvůli stavům úzkosti a depresím už pár měsíců pravidelně chodí k terapeutce. Drsná ceremonie, při které si sáhnete na smrt, se tak stala dalším krokem k jejímu uzdravení.

„V dubnu jsem cítila, že potřebuji intenzivní změnu, začalo to terapiemi, kdy jsem se dostala ke skvělé terapeutce a určily jsem si každý týden terapii po dobu pěti měsíců, což je opravdu záhul,“ řekla Super.cz Andrea, během focení, na které nás přizvala.

Před objektiv svého dvorního fotografa Martina Šebesty si stoupla měsíc po podstoupení brazilského rituálu, který podstoupila společně se svým snoubencem Petrem. „Kambo ke mně přišlo samo, musím říct, že jsem si sáhla na dřeň, věděla jsem, že to absolvovat chci, ale fakt jsem se hodně bála,“ řekla nám Pomeje, která si nechala pod kůži aplikovat enzymy žáby do vypálené rány. Po chvilce se začal její imunitní systém bouřit a přišly velké nevolnosti a očista.

„To tělo začne mít reakci, že bojuje s tím, aby přežilo, restartuje nervový a imunitní systém, člověku je hodně špatně, nedá se to srovnat s žádnými otravami, jídlem ani alkoholem, je to hodně těžké, trvá to krátce,“ řekla nám Andrea Pomeje, která v sobě rituál stále zpracovává. „Jela jsem tam hodně silnou očistu těla a došlo mi, jak hodně tělu ubližuji, ono si to najde to, co je nejdůležitější na začátku,“ prozradila nám Pomeje.

Andrea začala už čtyři týdny po podstoupení rituálu cítit velké proměny. Zdravotní problémy, se kterými roky bojovala, jsou totiž náhle pryč. „Začala jsem cítit fyzické proměny, od patnácti let jsem měla gynekologické problémy, strašně bolavé ovulace a měsíčky, vždy jsem musela ležet a brát prášky, to úplně zmizelo. A vrátil se mi čich po covidu, první covid mi sebral chuť a čich, který se mi nevrátil, po dvou letech se mi to plně vrátilo,“ dodala Pomeje, která hodlá brazilský rituál opakovat.

Reklama

Další články

Načítám