Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Aňa Geislerová (48) sdílela s fanoušky emotivní okamžik, na který nikdy nezapomene. Namluvila totiž českou verzi dokumentu, který lidé uvidí a uslyší, když navštíví koncentrační tábor v Osvětimi. Poděkování přišlo od hollywoodského režiséra Stevena Spielberga (77), který měl krátký film na starosti.

Když herečka otevřela poštu, nemohla uvěřit svým očím. „Doma mě čekala obálka a nemohla mě šokovat víc. Pro mezinárodní organizaci Shoa jsem namluvila komentář pro krátký dokument provázející návštěvníky památníku v Osvětimi. A poděkování mi přišlo od Stevena Spielberga,“ svěřila se dojatá herečka, která při čtení dopisu neudržela slzy.

A co jí tedy sám Spielberg napsal? „Drahá Anno, přijměte prosím mé upřímné poděkování, že jste propůjčila hlas našemu krátkému dokumentu. Svou citlivou interpretací jste pomohla osvětlit bolestný a stěžejní okamžik světových dějin, tím přibližujete souvislosti česky mluvícím návštěvníkům koncentračního tábora v Osvětimi. Vaše práce na filmu bude napomáhat uctít památku všech, kteří přišli v táboře o život. Obdivuji vaši velkorysost, když jste sdílela váš talent,“ napsal v dopise hollywoodský režisér.

„Rozplakalo mě to. Nesmíme nikdy zapomenout. A ještě mi nikdy Spielberg nenapsal. Děkuji,“ doplnila dojatá Aňa Geislerová.

Reklama

Další články

Načítám