Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od svého literárního debutu, knihy P. S. z roku 2015, si dala docela dlouhou pauzu a se sestrou, výtvarnicí Lelou vydávaly pouze své autorské diáře. Ten pro letošek vynechaly, zato se ale Aňa Geislerová (48) vrací jako spisovatelka. Anebo autorka, jak o sobě skromně říká.

Psala jsem to tak strašně pomalu, že mi to trvalo déle. Říkala jsem si, že jednu knihu zvládne téměř každý, to se ještě nepočítá, a určitě musím udělat druhou. Tak to je ona,“ usmívala se. A co máme od povídek herečky, které to na křtu neuvěřitelně seklo a pochlubila se i nejdelší hřívou vlasů, kterou si kdy nechala narůst, čekat?

„Říkám, že jsou o těch zvláštních lidech, co bydlí u mě v hlavě. Pokud jde o inspiraci, posbírala jsem různé kousky, co jsem zažila nebo slyšela. Pak už je to fantazie, realita je tam jen homeopaticky,“ vysvětlovala. O autobiografickou tvorbu prý nejde. „Ale při psaní to jde vždycky z vás. Možná tam jsou věty nebo střípky událostí, které jsou ale ještě přemixované,“ upřesnila herečka, které opět knihu ilustrovala její sestra, s níž jsou prý duchovní dvojčata. V našem videu pohovořila i o své aktuální herecké práci.

Velkolepý křest povídkové knihy Co tě nezabije si nenechala ujít řada známých tváří, které můžete vidět v naší fotogalerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám