Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když v Ulici začínala, netajila se tím, že její postava je dost záhadná a diváci dlouho nebudou vědět, zda jí fandit, nebo ne. Jak řekla, tak se i stalo. Ani po čase si nejsou jisti tím, jestli je jim Adéla Gondíková (50) coby Hana Šmýdová sympatická, mají ji litovat, nebo jim vadí a klidně by se bez ní obešli.

Jisté je, že se to ani v budoucnu moc nezlepší. Tvůrci seriálu totiž herečku příliš nešetří. Kromě vážných zdravotních problémů a tahanic s bývalým manželem její dějovou linku obohatili také o lékovou závislost.

Ta se rozjede ruku v ruce s Parkinsonovou chorobou, kterou Šmýdová trpí. Kvůli náhlým atakám nemoci bere analgetika častěji a ve větším množství, než je zdrávo, a rychle ztrácí kontrolu nad tím, kolik tabletek si vlastně vzala.

Ocitá se tak v bludném kruhu lékové závislosti, která je v Česku velkým, i když pořád dost bagatelizovaným problémem.

Naštěstí si toho všimne Vanda Voláková v podání Kristýny Hrušínské, která patří mezi nejoblíbenější postavy seriálu. Diváci ji milují, navzdory tomu, že doma by ji asi nikdo mít nechtěl. V souvislosti s dojemnou péčí o nemocnou kamarádku, která na všechno zůstala sama, ji možná už brzy vezmou na milost a změní na ni názor.

Bude právě ona jejím strážným andělem?

Reklama

Další články

Načítám