Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeden z největších hereckých fešáků a expřítel Báry Polákové, který se proslavil v reklamě na banku coby bankéř klaďas, Tomáš Měcháček (34), jde z role do role.

Poté, co ho diváci mají možnost vidět v seriálu Svatby v Benátkách, exceluje i na divadelních prknech. A ne jen tak v ledajaké roli! V divadelní grotesce Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská totiž ztvárňuje samotnou gymnastku Věru Čáslavskou.

A to není zrovna jednoduchá role. Měcháček si musel nejen nasadit blonďatou paruku, obléci gymnastický dres a napatlat si na obličej silnou vrstvu make-upu, ale zároveň cvičit na kladině. Lekce gymnastiky naštěstí dostával pod dohledem samotné Věry Čáslavské, která si herce vzala pěkně do parády.

Originální zpracování naší nedávné minulosti uvádí pražské Divadlo Na zábradlí i Divadlo Bolka Polívky Do role prezidenta Gustáva Husáka se pak s vervou sobě vlastní opřel herec Tomáš Matonoha (53).

Reklama

Další články

Načítám