Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S nepříznivým osudem se potýkají důchodci Květoslava a Petr, kteří si na svá bedra naložili nelehký úkol. Poprosili proto Misi nový domov o pomoc.

Manželský pár spolu žije 30 let a narodily se jim dvě děti, Petra a Lukáš. Se synem problémy nikdy nebyly, dokonce se vždy snažil být svým rodičům oporou, na dceru Petru se ovšem od puberty spolehnout nemohli. Petře se narodily také dvě krásné a zdravé děti, Petruška a Adam, o které ale jejich otec nejevil zájem. Neměla kde bydlet, ale přístřešek jí poskytli právě rodiče, kteří tu pro ni byli za každé situace. Petra bohužel výchovu svých dětí nezvládala. Nedokázala se svým ratolestem věnovat tak jako jiné maminky. Přestože se Květoslava a Petr snažili své dceři pomáhat, jak to šlo, a dokonce jí našli práci nebo sehnali podnájem v sousedním bytě, Petra si jejich pomoci nevážila. Do práce nechodila a děti přestala zvládat úplně. Malá Petruška a Adam proto často vyhledávali pomoc u babičky a dědy, ke kterým ze sousedního bytu utíkali. Aby sourozenci neskončili v dětském domově, rozhodli se Květa a Petr vychovat svá vnoučata sami.

„Já mamince nikdy neodpustím, že nás tady nechala. Jsem ráda, že jsem u babičky a u dědy,“ říká devítiletá Petruška.

Petře se později narodilo ještě třetí dítě, chlapeček Martin, kterého krátce po porodu nechala v azylovém domě a zmizela. Květu a Petra víc než cokoli jiného tíží fakt, že vnuk Martin musel do náhradní rodiny, protože by se o další dítě nezvládli v důchodu postarat. Tereza Pergnerová (49), která je životním příběhem prarodičů šokovaná, zkusí se svým týmem vytvořit rodině lepší podmínky rekonstrukcí starého bytu.

Na příběh dvou statečných důchodců se můžete podívat ve videoukázce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám