Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Doposud bylo domovem Terezy Maxové (52) Monako. V posledních měsících ale s rodinou pobývá často v Česku. Topmodelka si přeje, aby si její potomci osvojili její mateřštinu, a tak její dvě mladší děti Aiden (7) a Mína (9) začaly navštěvovat českou školu.

„My jsme tady rádi. Děti jsou tady ve škole na rok, třeba tady zůstaneme déle, to bych byla moc ráda,” říká Tereza, jejíž děti se v češtině za rok velmi zlepšily. „Teď už mají dobrý český slovníček. Aiden už například ví, jak se řekne mlha. Myslím si, že se rozmluvili. Ten nejmladší rozumí. Mína mluví dobře, Tobias taky umí,” říká s úsměvem Tereza.

Pro Maxovou není pouze důležité, aby si její potomci osvojili řeč, chtěla by v nich podpořit i vztah k české kultuře a vztah s českými členy rodiny. „Děti potřebují děti. Aiden se nejlépe naučí mluvit, když s kamarády hraje basket, nebo se sestřenicemi. Prostě nějakou přirozenou cestou,” vysvětluje Tereza Maxová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám