Hlavní obsah
Článek

Když jsme naposledy mluvili s Terezou Brodskou (55), tak se nám svěřila s přáním, že by ráda, aby se její matka Jana Brejchová (84) byla schopná po pobytu na rehabilitační klinice na Malvazinkách vrátit zpět domů. Už když ale vyslovila tuto alternativu, tak na ní bylo vidět, že této ideální možnosti příliš nevěří. Nyní už je Brodská zcela smířená s tím, že její matka po devíti měsících v léčebně bude potřebovat permanentní lékařskou péči.

„Bez lékařské péče se už nikdy neobejde. Bohužel ji potřebuje čtyřiadvacet hodin denně,“ řekla v rozhovoru pro deník Aha! Brodská. Česká herecká legenda je smířená s tím, že se domů už nevrátí. Na Malvazinkách zůstane do srpna, v průběhu prázdnin bude její dcera objíždět penziony s pečovatelskou službou v okolí svého bydliště a vybírat ten nejvhodnější. Právo zvolit konkrétní zařízení bude pak mít pochopitelně sama pacientka.

Jana Brejchová trpí úbytkem bílé hmoty mozkové, což se u ní projevuje krátkodobou ztrátou paměti, psychickými problémy a celkovou únavou. K tomuto stavu prý podle její dcery přispěla špatná životospráva, kouření, alkohol a nedostatek pohybu a zejména srdeční kolaps, který herečka prodělala loni v září.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám