Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Viktoria Koroliuk utekla před válkou z Kyjeva do Prahy. Původně Prahu brala jako zastávku při cestě do Španělska, nakonec zde zůstala. Našla tu zázemí i práci, coby vizážistka odletěla na soustředění Miss Czech Republic na Zanzibar.

"Vůbec jsem nechápala, že se něco takového může dít. Na ulicích nikdo nebyl. Když jsme vyšli ven a viděli ty rakety, nevěděli jsme, co se děje a proč se to děje," řekla Super.cz Viktoria o začátku války. "Hned v noci jsem odjela," prozradila.

Na Ukrajině zůstala část její rodiny, maminka. "Moje maminka je stále na Ukrajině. Budu se snažit ji dostat sem, aby byla také v bezpečí," říká.

Viktoria původně neplánovala cestu do České republiky, ani zde zůstat, seznámení s Taťánou Makarenko (34) ale vše změnilo.

"Varšava byla tak přeplněná, že jsem tam nechtěla dál zůstat, proto jsem dorazila do Čech. Chtěla jsem v Praze zůstat jednu noc a pokračovat dál. Kamarádka mě pozvala na tiskovou konferenci Miss Czech Republic, tam jsem se seznámila s Taťánou Makarenko, která mi nabídla práci. A nabídla mi cestu na Zanzibar, na soustředění jejích finalistek," usmívá se Viktoria, která krásky líčila na natáčení či focení.

Jaké má další plány? "Ukrajina mi velmi chybí, mám tam kamarády, rodinu. Ale jsem šťastná, že jsem tady, nemusím poslouchat sirény, nežiji ve stresu. Je fajn, že jsem tady, mám kde bydlet a jsem v pořádku," dodala Koroliuk.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám