Hlavní obsah
Článek

Do mexické malířky z počátku dvacátého století Fridy Kahlo se v poslední době převtělila už druhá známá osobnost. Zatímco Tereza Kostková se tak nechala zvěčnit „pouze“ do kalendáře, u Světlany Nálepkové (63), kterou známe v posledních letech jako platinovou blondýnku, má její metamorfóza hlubší význam.

Životní osudy slavné malířky ji inspirovaly natolik, že se rozhodla ji ztvárnit i na divadelních prknech. „Je to fascinující osobnost, jejíž životní osudy by vydaly na několik filmových scénářů,“ svěřila se Super.cz Nálepková, která se ve slavnou malířku na propagačních fotkách proměnila před objektivem Moniky Navrátilové.

„Frida měla velmi pohnutý život. Milostné eskapády prožívala s ženami i muži a i přes všechny životní zkoušky nikdy neztratila chuť žít. Z bolestí a životních proher se snažila vymalovat,“ vypráví Světlana, která ovšem tvrdí, že nové divadelní představení nepostrádá humor a nadhled. Premiéra hry Frida Kahlo - kabaret života se Světlanou v hlavní roli proběhne v Divadle Radka Brzobohatého už 27. listopadu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám