Hlavní obsah
Článek

Richarda Müllera (62) čeká česko-slovenské turné, které bude obsahovat třicet osm koncertů. Této očekávané šňůře předcházel křest alba 55.

Müllerova novinka 55, kterou si nadělil k narozeninám, je po deskách 33 a 44 už jeho třetí jubilejní nahrávkou. Patnáct nových skladeb vzešlo ze spolupráce Richard Müllera s Ondřejem Gregorem Brzobohatým, který je nejen producentem, ale i výhradním autorem hudby celé desky, a s Petrem Uličným, se kterým novinku otextoval. Ten také novou desku označil za „Sgt. Peppera v Müllerově kariéře”.

„Tahle deska je mimořádně osobní, všechny písničky se mě nějakým způsobem týkají. Jsem s výsledkem opravdu mimořádně spokojený,” netajil se nadšením z novinky Richard Müller, který si ale užíval již její vznik. „S Ondřejem Brzobohatým jsem spolupracoval poprvé a byla to opravdu fantastická jízda. Tohle album provázela jakási magičnost, vznikalo v neuvěřitelné pohodě.”

První singl z alba je zasvěcený americké herečce Julii Roberts. Proč se nedočkala písně spíše zpěvákova partnerka Vanda Wolfová, se kterou má syna Markuse? „To je úplně jiné téma. Julia je víceméně úsměvný posun,” vysvětlil umělec.

Po křtu bude následovat turné po Česku a Slovensku. „Na každý koncert se moc těším,” nechal se slyšet zpěvák. V minulosti hudební legendu provázely zdravotní komplikace a nebyla fyzicky ani psychicky ve své kůži. Nyní je Richard v té nejlepší formě za poslední roky, a proto jsme se zajímali o to, odkud čerpá energii během náročných turné. „Základní je pro mě nezklamat diváka,” řekl Richar Müller.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám