Hlavní obsah
Článek

Včera dvě hodiny po půlnoci skončilo na Filipínách finále mezinárodní soutěže ženské krásy Miss Earth 2014. Reprezentantka České republiky Nikola Buranská (31) neskončila sice v Top 16, jednu z cen si ale odváží.

Česká kráska zaujala porotu soutěže o nejlepší večerní róbu a získala v šatech od módní návrhářky Sandry Švédové zvláštní ocenění poroty, včetně finanční odměny a dárků.

„Mám velkou radost z ocenění šatů Sandry Švédové," říká Nikola, která si kromě ocenění odváží ze světové soutěže prý spoustu zážitků.

„Nikdy například nezapomenu, jak mě vybrali, abych jako jediná předčítala dětem, nebo jak jsem jízdou na kole v Manile zahajovala první filipínský den cyklistiky. Účast na Miss Earth se dá asi těžko popsat někomu, kdo to nezažil, ale vím, že mi to už nikdo nevezme, stejně jako přátelství s dívkami, které jsem tu poznala. Jsem nadšená, a kdyby to šlo, zůstala bych tu určitě déle,“ hodnotí účast na soutěži Nikola.

V roce 2012 získala titul Miss Earth Češka Tereza Fajksová (34), a tak bylo víc než nepravděpodobné, že by porota po dvou letech zvolila znovu dívku ze stejné země.

Na Filipínách strávila Tereza tři týdny a kromě přípravy na finále soutěže a focení se věnovala spolu s dalšími dívkami především charitativní činnosti, ekologické osvětě, sázení nových stromků a dalším veřejně prospěšným aktivitám.

Reklama

Další články

Načítám