Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

30 let spolu, 30 let bez sebe. Fenomenální skupina Lucie se poprvé představí i na plátnech kin v celovečerním filmu Lucie: Příběh jedný kapely. Nevídaná cesta časem, čtyři životy plné hudby v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku. A nutno říct, že pánové se za ty roky pořádně změnili. Nejpodobnější si je asi Michal Dvořák (58).

Strhující příběh 30 let kapely Lucie ukazuje dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách.

„Já bych to přirovnal k malířství. Je to jako kdyby všichni malovali do jednoho obrazu,“ říká k tomu Robert Kodym (57). „Ale do tvýho...“ dodává David Koller.

Lucie: Příběh jedný kapely je filmovou afterpárty, která v kinech bezprostředně naváže na velké koncerty pořádané v červnu 2016 k 30. narozeninám skupiny. Během třiceti let se Lucie stala legendou a nejúspěšnější skupinou novodobé historie české hudby.

Drží ocenění pro skupinu dvacetiletí, interpreta dvacetiletí a také pro album dvacetiletí za Černý kočky, mokrý žáby. Unikátní záběry a výpovědi ve filmu mapují dramatický život, který s takovým úspěchem souvisí. Od strmé cesty vzhůru přes krize, skandály, přerušování činnosti, vylučování členů ze skupiny až po společný triumfální návrat na pódia.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám