Hlavní obsah
Článek

Co si budeme nalhávat, Mistr byl vždycky na ženské a jeho náručí jich prošlo velké množství. A Karel Gott (†80), který v neděli slaví narozeniny, se nemusel ani příliš snažit. Když se v hledišti objevila nějaká atraktivní divačka, která mu padla do oka, bylo téměř jisté, že bude jeho.

Zpěvák si potrpěl především na slečny s výrazným nosem a dlouhýma nohama. Přízeň dam mu dělala dobře a ke všem fanynkám se choval vstřícně – nicméně našly se i takové, jejichž zájem mu byl na obtíž.

Odvrácená tvář slávy

Tou nejznámější je Němka Hannelore Uhl (56), která byla přesvědčena, že jedině ona je ta pravá a Bohem vyvolená. Podle ní se zpěvák nikdy neoženil a má pouze dvě dcery, Dominiku a Lucii.

Uvádí také, že Charlotte a Nelly nejsou jeho - podle fotografií, které Hannelore „zanalyzovala“, jde prý o fotomontáž…

Šílená fanynka pronásledovala zpěváka na všech jeho koncertech, zaplavovala ho dopisy a pokusila se k němu dostat i do vily na Bertramce. Dnes ho už na veřejnosti neoslovuje, ani se za ním po vystoupení nesápe na pódium. Gott na ni totiž v roce 2007 podal v Německu žalobu.

Mistrovy první lásky

Do tajů milostných hrátek Mistra údajně zasvětila o devět let starší zpěvačka Olga Svobodová (foto není k dispozici), se kterou se poznal v Kavárně Alfa. Stýkali se asi rok.

Na počátku kariéry randil Gott také se známou herečkou Evelynou Steimarovou (74). Sestra Jiřího Kodeta (†67) bydlela tehdy s maminkou v Holešovicích, Karel zase s rodiči v Kobylisích a domů spolu jezdili tramvají.

Jednou přišla Evelyna do kavárny Vltava, kde Gott vystupoval, a tam se dali dohromady. Noci pak spolu trávili většinou u zpěvákových rodičů. Vztah jim vydržel rok.

Gott měl několik let milostný vztah i s Martinou Formanovou, (58) kterou poznal v jejích osmnácti letech. Ta se později provdala za režiséra Miloše Formana (†86). I po rozchodu zůstali s Martinou přátelé.

Svatba na spadnutí

Gottovým životem prošla mj. ještě Jitka Svobodová (53), se kterou žil v letech 1984-1989, či Manuela Pechová (48). Slavná „Kakaová“, jejíž otec byl Súdánec a matka Češka, vstoupila do zpěvákova života v roce 1994. Tento vztah se promítl i do Mistrova repertoáru v podobě písně, kterou složil Karel Svoboda (†68) na text Karla Šípa (74).

Manuela byla zřejmě jedinou ženou, od které dostal slavný „donchuán“ kopačky. Odletěla na dovolenou do Kanady a už se nevrátila.

Nejblíž měla k oltáři našlápnuto Marika Sörösová (43). Tato blondýnka upoutala zpěvákovu pozornost při jeho koncertě v Berlíně roku 1997. Ještě ten večer ji pozval na večeři a záhy byla ruka v rukávě.

S Mistrem oslavila v roce 1999 jeho šedesátiny a zdálo se, že je to konečně ta pravá. Jenže po dvou letech vztah skončil, přestože svatba byla údajně na spadnutí. Gott pak Marice daroval vilu na Karlíku.

Ještě než začal žít se svou současnou manželkou Ivanou, měl hodně blízko i k Tatianě Smutné (56), která se s Ivanou znala.

Tři matky, čtyři dcery, dva vnukové

Výčet všech Mistrových lásek by zabral velké množství prostoru, proto nyní uvedeme už jen ty, které se staly matkami jeho dětí. Tanečnice Antonie Zacpalová (84) porodila jeho první dceru Dominiku (46).

Když ho o její existenci informovala, zaskočilo ho to, na Dominiku se přišel podívat až za několik měsíců. O tom, že je jejím otcem, se česká veřejnost dozvěděla o devět let později.

Zpěvákova matka Marie (†66), která zemřela v roce 1977, ale o existenci prvorozené vnučky neměla ani tušení, přestože mu před svou smrtí kladla na srdce, že už by se měl oženit a že by se chtěla stát babičkou. Matku ani dceru Gott ve štychu nenechal a o obě se finančně postaral.

S prodavačkou Ivetou Kolářovou (49) má Mistr další nemanželskou dceru Lucii (32). Ani Iveta s dcerou nevyšly naprázdno, zpěvák je obě hmotně zabezpečil. Lucie mu navíc splnila přání mít v rodině mužský element - na svět přivedla hned dva jeho vnuky, Vojtěcha (9) a Jana (7).

Jediná žena, které se podařilo dostat Mistra do chomoutu, je bývalá zdravotní sestra Ivana Macháčková, dnes Gottová (48). Vzali se v lednu 2008 v Las Vegas po bezmála desetileté známosti. A obě dcery, Charlotte Ella (13) a Nelly Sofie (11), které spolu mají, byly plánované.

Manuela Pechová alias „Kakaová“ dala Gottovi kopačky. 

Reklama

Další články

Načítám