Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká televize odvysílá další projekt z kuchyně tvůrců pořadů Zázraky přírody a Nejchytřejší Čech. Zábavně vzdělávací show Tajemství těla diváky provedou Martin Dejdar (59) a Petr Vacek.

Dejdar s Vackem se zároveň vžili do rolí jakýchsi pokusných králíků. „V každém dílu na diváky čekají zajímaví hosté, včetně známých lékařů, kteří se představí v nezvyklých úlohách. A samozřejmě experimenty, které se staly velkou výzvou především pro oba moderátory. Petr Vacek s Martinem Dejdarem často opouštějí svoji komfortní zónu a zkouší, co opravdu dokážou, i to, co už absolutně nezvládnou,“ říká vedoucí projektu Eliška Faeklová.

„Smyslem pořadu je přinést zajímavé informace zábavnou formou. Proto děláme vědecké pokusy, abychom ověřili určitá fakta. Zveme si i hosty. Povídáme si jak s normálními lidmi a zjišťujeme, co o lidském těle ví běžná veřejnost, tak s odborníky, kteří se k tématu vyjadřují zase ze svého úhlu pohledu,“ říká Vacek.

Kolega Dejdar jej doplňuje: „Pořad má pro mě hned několik příjemných faktů. Jednak jsme dostali možnost po mnoha letech dělat společný pořad s Petrem Vackem (v 90. letech účinkovali v pořadu Na vlastní nebezpečí) a za druhé máme možnost obsah i formu tohoto pořadu ovlivňovat. Všechny pokusy, které realizujeme, souvisí s lidským tělem, s našimi pocity a strachy nebo s vjemy z venku, které ovlivňují lidské chování. Často jsou to vjemy, které si ani neuvědomujeme. Navíc si vybíráme hosty, kteří nám jsou sympatičtí a které máme rádi. Je to nečekaně těžká a náročná práce, ale baví nás. A to je, myslím, důležité.“

Tajemství těla se na prvním programu ČT objeví od 4. února po čtyři následující soboty.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám