Hlavní obsah
Článek

Bylo jasné, že ji budou srovnávat s Libuší Šafránkovou (†68), která si postavu inspirovanou maminkou Zdeňka Svěráka (87) zahrála v Obecné škole. I sama Tereza Voříšková (34) z toho měla ve filmu Po strništi bos obavy.

"Libuška je naprosto úžasná v tom filmu a je to celkově úžasná bytost. Kdybych se s ní měla srovnávat, tak se zblázním. Brala jsem to tak, že je to jiný film a důvěřovala jsem Honzovi Svěrákovi, že ví, proč mě obsadil, a udělala jsem maximum, co jsem mohla, aby byl ten film dobrý," řekla nám Tereza.

Líbila se nám i v dobových kostýmech, ve filmu je dokonce ve "válečných" plavkách. "Ty plavky naživo tedy tak pěkně nevypadaly. Vypadala jsem v nich příšerně. Myslím, že kameraman Vladimír Smutný je kouzelník. Ale ty kostýmy byly krásné. Dokonce jsem našla dobové fotografie svojí babičky a vypadám úplně stejně jako ona. A tedy i jako paní Svěráková. Hodně mi pomohly masky, ale opravdu to tak je," svěřila.

Slušelo jí to ostatně i na premiéře, kam ji doprovodil přítel Matyáš. Na model od českých návrhářů Odivy, který vynesla, by potřebovala zbrojní pas.

Reklama

Další články

Načítám