Hlavní obsah
Článek

Tereza Voříšková (34) dostala svoji první roli maminky. A je opravdu parádní. V novém filmu Jana Svěráka na motivy knihy jeho otce Zdeňka Svěráka (87) si zahraje stejnou postavu, jakou hrála Libuše Šafránková (†68) v Obecné škole.

Děj snímku Po strništi bos vypráví o dětství Zdeňka Svěráka a odehrává se v době před Obecnou školou, takže je jasné, že i maminka musela být hodně mladá. "Už se nemůžu dočkat, až začneme točit, ale taky jsem nervózní," svěřila Super.cz. "Libuška je tak strašně úžasná, nejen v tom filmu, ale i jako osobnost, takže doufám, že to úplně nezkazím," dodala s tím, že se s ikonou českého herectví o roli radila.

"Je to pro mě strašně důležité, nejen to, že jsem se s ní osobně setkala, sedly jsme si spolu, povídaly a řekla mi spoustu věcí, které mi moc pomohly, ale hlavně se ji snažím nakoukat a dívám se na všechny filmy, ve kterých hrála," vyprávěla nám.

"Z Libušky je cítit velká ženskost, ženská síla, o to bych se chtěla nějakým způsobem pokusit," řekla nám Tereza.

"Je to moje první role maminky a je mi velkou ctí, že když mě má někdo převést z rolí holčiček a rozjuchaných slečen do vážnějších rolí, tak to bude právě Jan Svěrák," doplnila s tím, že by se roli maminky nebránila ani ve skutečném životě. "Já žiju tak nějak přirozeně a až to přijde, tak to přijde," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám