Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Za svou mnohaletou charitativní činnost se Angelina Jolie (48) dočkala velké pocty. Z rukou královny Alžběty II. (†96) převzala v pátek čestný titul Dámy Velkého kříže rytířského Řádu svatého Michala a svatého Jiří. Britská panovnice se ji rozhodla ocenit za její aktivní zapojení v projektech upozorňujících na sexuální násilí na ženách ve válkou sužovaných oblastech a v britské zahraniční politice. Jako americká občanka jej však oficiálně používat nesmí. Nositelkou čestného titulu Dáma Velkého kříže ale zůstává.

Herečka, filmová režisérka a v neposlední řadě humanitární vyslankyně OSN převzala řád v prostorách Buckinghamského paláce, a pyšní se tak šlechtickým titulem Dáma nejvyššího stupně - Dame Grand Cross.

Recepce u královny se účastnila herečka i s manželem Bradem Pittem (60) a jejich šesti dětmi. Všichni přiletěli soukromým letadlem z Malty, kde momentálně natáčejí film By the Sea. Řád v podobě odznaku v krabičce převzala Jolie z rukou Alžběty II. v soukromí, Pitt s dětmi se s královnou seznámili následně.

Reklama

Další články

Načítám