Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Se zesnulým muzikantem Vítězslavem Vávrou (†68) se do pražského Krematoria Strašnice přišli rozloučit také přátelé a kolegové. Mezi nimi Karel Šíp (78), který vedl kapelu Faraon, v níž Vávra roky působil.

„Spoluúčinkoval v některých našich programech, jezdili jsme spolu po zájezdech. Měli jsme spoustu společných zážitků, vesměs veselých. Čili, když tohle prožijete s někým v mládí, je to napořád,“ svěřil nám známý scenárista, textař a moderátor.

V posledních letech se s kamarádem bohužel nestýkal tak často osobně, ale v kontaktu zůstali i nadále. „I když na tom byl poslední dobou špatně, tak jsme si občas zavolali nebo jsme si napsali SMS, třeba o fotbale. On už opravdu nebyl schopný posledních 4-5 let opustit svůj byt, strašně ho bolela kyčel,“ přiznává Šíp. „Budu na něj vzpomínat jako na kluka, se kterým byla vždycky velká sranda,“ dodal rozechvělým hlasem.

Dalším, kdo na svého kamaráda a kolegu přišel zavzpomínat, je zpěvák, skladatel a producent Petr Hannig. „Znali jsme se od roku 1974, kdy jsem převzal celou kapelu Karla Šípa Faraon. Spolupracovalo se mi s ním naprosto výborně. Byl hrozně skromnej a vlastně si neuvědomoval, že je hvězda. A to byla ta síla,“ svěřil na závěr Hannig.

Reklama

Další články

Načítám