Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přehlídka Borise Hanečky v rámci třídenního bratislavského módního maratonu Fashion Live! se dočkala značné pozornosti médií. Jeden z modelů uznávaného slovenského návrháře předvedla na mole dcera slovenské prezidentky Emma Čaputová (17). Na módní událost dorazila také hlava slovenského státu osobně.

Zajímavé je, že si návrhář Emmu Čaputovou nevybral pro její společenský status, ale pro její kvality modelky. Designér vůbec netušil, že se jedná o dceru slovenské prezidentky.

„Organizátoři nám nabídli přes třicet modelek a já jsem si ji přirozeně vybral do užšího výběru, aniž bych věděl, o koho se přesně jedná. Byla označená pouze jako Emma Č.,“ vysvětlil Super.cz Boris a jedním dechem dodal: „Líbila se mi. Na fittingu se krásně procházela, a tak to bylo jasné, je talentovaná.“

Černý model složený z tylové nabírané sukně a minimalisticky střiženého kabátku doplněny síťkou přes tvář vytvářel Hanečka už modelce na míru. „Fitting jednotlivých modelů dělám přímo na konkrétní modelce. Tyto šaty jsem tedy ladil přímo na ní.“

Hanečka, který na sebe v Česku upozornil šaty pro Jitku Čvančarovou (46) na zahajovací večer Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, byl pochopitelně potěšený, že na prezentaci jeho kolekce Narcissus dorazila hlava státu osobně. „Tuším, že paní prezidentka byla vůbec poprvé na takové módní přehlídce. Byla to velká podpora. Já osobně jsem studoval uměleckou školu a stále přistupuji k módě jako k umění. Je skvělé, že paní prezidentka přišla podpořit tuto kulturní akci,“ řekl nám potěšený Boris Hanečka, který šatník Zuzany Čaputové pravidelně doplňuje o nové kousky.

Reklama

Další články

Načítám