Hlavní obsah
Článek

Stejně jako mnoho ostatních, také herečka Jiřina Bohdalová (92) se dnes přišla do Divadla na Vinohradech poklonit své kolegyni Jiřině Jiráskové (†81), která 7. ledna zemřela. Dorazila až po dvanácté hodině, kdy se dveře vinohradského divadla uzavřely pro veřejnost, a začala oficiální část jen pro uzavřenou společnost.

Tam zazněly proslovy, také z úst kamaráda Jiráskové Aleše Cibulky, který herečce splnil přání, jež vyřkla při příležitosti svých osmdesátin, a nechal jí zahrát píseň Bylo to krásné, děkuji.

Krásný proslov měla také Jiřina Bohdalová, která zavzpomínala na pevné přátelství se zesnulou herečkou a zmínila její pověstný humor. „Byla takový můj anglický gentleman, s humorem, vražedným vtipem a ironií, která mě odzbrojovala. Jířo, díky za všechno, byla jsi jednou z nejlepších ženských mého života, bude se mi po tobě stýskat,“ řekla.

Za slovenskou scénu zavzpomínal Marián Labuda, promluvil Jiráskové velký kamarád Michal Novotný, který, přestože sotva udržel slzy, pronesl slova plná vtipu.

V sále nechyběli již zmíněná Iva Janžurová, Gabriela Vránová, Jiří Bartoška, Daniela Kolářová, Jaromír Hanzlík nebo Jan Kačer.

Reklama

Další články

Načítám