Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po řadě komediálních rolí opět jedna, po které budete mít místo úsměvu na tváří husí kůži. Jiřina Bohdalová (92) kývla na nabídku zahrát si v novém dramatu Klec, které pro Českou televizi natočil Jiří Strach. A jak sama přiznala, natáčení pro ni bylo jedno z nejnáročnějších.

„Byla to jedna z nejtěžších rolí, jakou jsem kdy ztvárnila. V textech Marka Epsteina je vždy nejdůležitější lidský příběh. Proto jsem chtěla, aby postava Květy Galové byla věrohodná. Musela jsem zahrát opravdu starou a velmi osamělou paní. Já jsem ale stále plná života. Byl to pro mě vlastně velký protiúkol,“ svěřila herečka, kterou dokonce museli v maskérně líčit, aby vypadala opravdu staře.

„Je to paradox, ale musela jsem se nechat ještě „zestařit“. Tato figura mi dala takzvaně trochu zabrat,“ svěřila k natáčení Bohdalová. Na place se setkala s Kryštofem Hádkem, a dokonce došlo na natáčení opravdu drsných scén plných fyzického násilí.

„To víte, že se to nehrálo dobře. Naštěstí jsme u natáčení měli kaskadérku, která mě zastoupila v těch nejvypjatějších scénách. Nicméně jsem si tam „užila“ taky. Ne že bych měla dutou hlavu, ale občas to hodně zadunělo,“ prozradila herečka ke snímku, který měl na obrazovkách premiéru v neděli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám