Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V druhé řadě První republiky pochopitelně nesmí chybět hlavní postava Vladimíra Valenty, které se zhostil herec Ján Koleník. A i když to chvíli vypadalo, že k natáčení druhé řady oblíbeného dobového seriálu ani nedojde, dobře to dopadlo.

„Trvalo tři roky, než se to rozběhlo, ale těšil jsem se na to, je to pro mě změna. Když si můžu odskočit do Čech, tak to pro mě znamená čerstvý vzduch, změnu prostředí,” říká Koleník.

Během tříleté pauzy se Koleník - logicky - nemohl fyzicky měnit, což se podařilo, i když na to nijak zvlášť nemyslel. „Do kostýmů jsem naštěstí nepřibral, což bylo podstatné,” usmíval se.

Herec nám prozradil, že romantický milovník Vladimír Valenta se v průběhu děje promění v akčního hrdinu. „Myslím, že se z toho stala větší kriminálka. Zejména moje postava už není tak romantická, což mi vyhovuje a sedí a bavilo mě číst scénář,” dodal Ján Koleník.

Co více prozradil o své postavě, se dozvíte v našem videorozhovoru, pořízeném přímo na place.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám