Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz již informoval, první černobílá Popelka Eva Hrušková a její manžel Jan Přeučil (87) přišli o životní úspory v řádu miliónů korun. Podařilo se nám zjistit jméno pachatele, od herečky jsme se navíc dozvěděli, že mu pořád věří a že celý případ jí připadá zvláštní!

Vše se točí kolem Alexandera Dostála, podnikatele z Náchodska, který měl vylákat od stovek lidí stamiliónové částky. Od soudu dostal trest devět let vězení. Odvolací soud výši trestu potvrdil.

Dostál lidi lákal na zhodnocení vkladů mezi 25 a 45 procenty, podle žalobce nemohl svým slibům dostát. Hrušková však namítá, že případ má divné souvislosti.

„Takhle podnikal dvacet let, fungovalo to. Sami jsme u něj byli osm let, když jsme potřebovali něco vybrat, nebyl problém. Vybírali jsme si výnosy. Pak zničehonic si ho začala všímat hospodářská kriminálka, přestože žádný klient na něj nepodal trestní oznámení. Jako by začal někomu vadit a někdo se ho chtěl zbavit. Já za ním stojím a i spousta věřitelů si myslí, že kdyby ho nevzali do vazby, o své peníze nepřijdou,“ řekla Super.cz Hrušková s tím, že částka, o kterou s manželem a syny přišli, zdaleka nedosáhla desíti miliónů korun, jak se někde spekulovalo.

„Nejdřív jsme z toho byli sklíčení, ale pak jsme si řekli, že šlo jen o peníze. Na jídlo, bydlení a oblečení peníze máme. Hlavní je, že jsme všichni zdraví. Už dávno jsme tu částku odepsali a žijeme si spokojeně,“ dodala Eva Hrušková, jež od té doby nikam neinvestuje.

Dostál tvrdil, že kdyby byl puštěný z vězení, do měsíce by peníze měl k dispozici. Prý je ukryl po varování, že ho o ně bude chtít někdo připravit. Žalobce má však za to, že to jasně vyvrátil, a navíc prokázal, že se pachatel na poslední chvíli snažil umlčet nejhlasitější klienty rozprodáváním svého majetku.

Reklama

Další články

Načítám