Hlavní obsah
Jakub Kynčl
Článek

Příběhy ze zvířecí říše jsou někdy opravdu roztomilé. Ačkoli jsou většinou jako vodící zvířata využíváni psi, neztratili by se v této roli zřejmě ani další zástupci živočišné říše. Husa Buttons z Polska se ujala slepého zlatého německého boxera a pomáhá mu s pohybem po celé zahradě.

Polský Lublin má zřejmě světový unikát. Na farmě jedné z jeho obyvatelek Renaty Kursa (47) totiž žije čtyřletá husa Buttons, která dělá slepému psovi vodiče.

Husa Buttons vodí po celém pozemku psa Bakse tak, že kejhá. Boxerovi tak naznačuje, jakým směrem má jít. Někdy se dokonce nechá chytit jemně za krk a poté psa vodí stejně, jako vodící psi slepé lidi.

Majitelka psa Renata Kursa byla psychicky na dně, když Baks po nehodě v loňském roce oslepl. O utracení psa nepřemýšlela ani chvíli, avšak nevěděla, jak svému miláčkovi v těžkém údělu pomoci. Postupem času se však ukázala jako zachránce husa Buttons.

"Buttons se dařilo dostávat Bakse stále častěji na nohy a postupem času ho začala sem tam vodit po zahradě. Teď už jsou neoddělitelní, dokonce společně i pronásledují pošťáka," řekla s úlevou Kursa.

Reklama

Další články

Načítám