Hlavní obsah
Článek

Jen šestnáct měsíců poté, co Karel Gott (†80) na manželku Ivanu Gottovou (48) možná trochu nečekaně přepsal svou proslavenou vilu v Praze na Bertramce, se s domem začaly dít obrovské změny. Zdálky to vypadá, jako by si Karel Gott na luxusní pastoušce, kterou loni ještě vlastnil, stavěl pódium, snad aby mohl mít koncerty i doma nad obývákem. Jenže ve skutečnosti jde spíš o totální přestavbu!

Snad každý, kdo projíždí v blízkosti tunelů na Praze 5 u kopce Mrázovka, si může všimnout, jak se na jeho vršku majestátně tyčí bydliště Karla Gotta. Je vidět zdálky. A nyní bude působit ještě výrazněji.

Jak se našim fotoreportérům podařilo zdokumentovat, na domě nejslavnějšího českého zpěváka probíhá obrovská přestavba. Nad střechou vyrůstá velká konstrukce z lešení, která je obalená plachtami.

Podle všeho se nová majitelka stavby rozhodla zvýšit dům minimálně o jedno patro. „Nedivil bych se. I když zvenku je dům poměrně velkolepý, vevnitř není tak rozlehlý. Pokud si dobře vybavuji, dole je obývák, kuchyň, ložnice a pracovna Karla, nahoře pak ložnice a dětské pokoje. Ivana evidentně získala pocit, že její blízcí potřebují větší prostor,“ domnívá se přítel Karla Gotta.

Je otázka, čí to byl nápad, zda samotného zpěváka, nebo jeho ženy. Ta by asi mohla stavět i proti manželově vůli, kdyby chtěla. Pokud je veřejnost dobře obeznámena s podmínkami převodu vily, mohla by o ni přijít jedině v případě, kdyby se k manželovi přestala chovat s respektem. A to se asi nestane, zpěvák o ní mluví jedině v superlativech.

Tak uvidíme, jak bude výsledek rekonstrukce vypadat a zda stavbu zkrášlí, nebo spíš zhyzdí.

Reklama

Další články

Načítám