Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dělat rozhovor s Jakubem Kohákem není žádný med. Komik je snad ještě roztěkanější než na pódiu nebo v show Tvoje tvář má známý hlas, kde patří mezi porotce. Ale ve filmu Instalatér z Tuchlovic ztvárňuje titulní roli, tak nebylo zbytí. Vytáhnout z něj něco jiného než vtípky, ale dalo hodně práce.

Jako vesnický instalatér se Kohák musel zorientovat i v pracovních nástrojích tohoto řemesla. Prý to ale pro něj nebyl problém. "To bylo jednoduché, mám vystudovanou střední instalatérskou školu. Takže koudel nebo pružina, to je všechno mně blízké. I když pružina víc než koudel, ale ani koudeli se nebráním," vtipkoval s vážnou tváří.

Jako instalatér by se prý klidně i uživil. "Já bych se uživil jako cokoli," mínil s tím, že není nutné omezovat počty a být jen mužem devatera řemesel. "Pokud člověk chce, dokáže velké činy," dodal.

Matku hraje Jakubovi ve filmu Eva Holubová, která není zase tak stará, maskéři s ní měli hodně práce. Kohák je ale jiného názoru. "Ta je snad starší o pětatřicet let než já, ne? Museli ji vždy omlazovat, když přijela, aby jí uvěřili, že je moje maminka a ne babička. Ale našli jsme k sobě pěkný vztah," řekl nám.

Jeho postavu charakterizuje ve filmu i koktání. Nezasáhlo to i do jeho soukromí, když nestíhal přepnout do normálního modu? "Vůbec ne. Jak jsem se dozvěděl, je to velmi sexy. Naopak když dojde k inkriminovanému okamžiku, tak začínám zadrhávat, protože je to poměrně žádaná věc," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám