Hlavní obsah
Článek

V květnu strávila Dagmar Havlová (70) několik dní v Římě. Do věčného města neodjela herečka na klasický eurovíkend zasvěcený poznávání památek, ochutnávání místní kuchyně a nasávání kouzelné atmosféry. I když i na to si nakonec našla čas. Nyní už vyšlo ve známost, že bývalá první dáma fotila v italském hlavním městě fotostory a obálku aktuálního čísla česko-slovenské mutace Vogue.

„Napadá Vás lepší místo, kde fotit múzu a divu?“ reagovala šéfredaktorka titulu Andrea Běhounková na naši otázku, proč padla volba právě na italskou metropoli. Věnovat Havlové velkou část prostoru v červencovém čísle bylo prý jasnou volbou. „Její výjimečná osobnost, její aktivity a samozřejmě to, že byla naší první dámou a manželkou nejlepšího prezidenta, kterého jsme kdy měli. Byla by velká chyba, kdybychom si nechali ujít příležitost s paní Dagmar spolupracovat, fotit ji a vyzpovídat,“ říká Běhounková.

Dagmar Havlovou v Římě zvěčnil módní fotograf Branislav Šimončík. Hodiny s ní vedla rozhovor spisovatelka Alena Mornštajnová.

Zajímali jsme se o to, jestli měla paní Dagmar během focení fotostory, která vyšla nakonec na čtyřiceti stranách, nějaké speciální požadavky.

„Paní Dagmar je z pochopitelných důvodů velmi opatrná na to, s kým spolupracuje a jak bude vypadat výstup v časopise. Jejím jediným požadavkem byla naprostá kontrola nad vším, co se bude dít, a hlavně, co otiskneme. S tím jsme neměli žádný problém. Ve finále ale schválila vše, co jsme navrhli a vymysleli. Samotné focení probíhalo od velmi brzkého rána do pozdních večerů. Kdo zná paní Dagmar, tak ho asi nepřekvapí, že nejvíce energie po celou dobu měla právě ona,“ dodává Andrea Běhounková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám