Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jiřina Bohdalová (92) je neuvěřitelná. V osmdesáti letech má stále energie na rozdávání, což ve svém novém filmu, v němž ztvárnila jednu z hlavních rolí, dokazuje opravdu dechberoucím způsobem.

Jiřinčina nejnovější role Jany Furtákové jí totiž předepisuje scénu s přelézáním železného plotu, která je pro ženu jejího věku téměř akrobatická. A nutno dodat, že herečka se jí zhostila se vší parádou. V roli bývalého učitele Oty jí při tom sekundoval Radoslav Brzobohatý (†79), se kterým ji - jak známo - nepojily právě idylické vztahy.

To, jak se bývalé partnery, kteří se před kamerou potkali po dlouhých čtyřiceti letech, podařilo ke spolupráci přemluvit, si ale režisér filmu Jiří Strach nechal pro sebe. „Vím, že všichni budou chtít vědět, jak se mi to povedlo. Předem říkám na férovku, že to neřeknu. Nechám si to jako režijní tajemství,“ usmíval se.

Ve filmu, jehož premiéra je připravena na 12. dubna, se kromě Jiřiny Bohdalové a Radoslava Brzobohatého představí i další skvělí herci, mimo jiné například Ivan Trojan, Aňa Geislerová, Jiřina Jirásková, Tatiana Vilhelmová, Lenka Vlasáková nebo Taťjana Medvecká.

Reklama

Další články

Načítám