Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Místo aby si Ben Cristovao (36) hlídal své pěvecké teritorium, rozhodl se, že pomůže dalšímu mladému českému zpěvákovi. Tím je teprve devatenáctiletý Voxel, vlastním jménem Vašek Lebeda, který slibuje novou verzi mainstreamu s undergroundovým nadhledem. A má našlápnuto na skvělou kariéru.

Ben si s Voxelem nestřihli duet, jak by se mohlo zdát, ale Cristovao se ujal umělecké režie videoklipu k jeho singlu V síti. A spolupráci si oba pochvalovali. „Mám radost, když můžu dělat s někým, kdo má víc zkušeností, kdo se umí v této branži pohybovat. Jsem rád, že mi Ben ‚helpnul‘ a doufám, že budu mít příležitost mu to oplatit,“ řekl zpěvák, jehož pseudonym tvoří sloučenina latinského výrazu pro hlas (vox) a název hlásky počátečního písmena jeho příjmení. „Každý děláme jinou muziku, nebojím se, že bychom se přetahovali o fanoušky. A i kdyby, zdravá konkurence člověka motivuje k lepším výkonům,“ míní Cristovao.

Zpěvák, jehož debutové album vyjde na jaře, přitom na scéně není žádným nováčkem. Od třinácti let vystupoval s punkrockovými kapelami Burnout a Madfalls, se kterými objel Česko, zahrál si na Slovensku a vydal CD.

Teď však má mnohem vyšší ambice. „Nechci být další rychlokvaška, která natočí desku, kterou mu někdo kompletně složí, obrazí každou estrádu a po roce skončí,“ řekl Voxel, který se po vstupu do rádiového éteru chystá dobýt i hudební televize.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám