Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Michal David (63) bude mít dnes večer za sebou poslední koncert v rámci obřího turné, během kterého zpíval před neuvěřitelnými 54 tisíci fanoušky. A i když lístek na pondělní a úterní finále v Lucerně se dal na stání pořídit za nemalý peníz (590 korun), kapsu si namastil jen producent Pavel Pásek. Ten Davida tak sedřel z kůže, že zpěvákovi přistály na účtu „jen“ směšné dva milióny korun. Podívejte se ve fotogalerii na snímky z pondělní Lucerny.

„Michal měl za každý z deseti koncertů čtyři sta tisíc korun. Platil si ale kapelu a aparaturu. Takže pro něj zbyla sotva půlka. A zatímco to byl on, kdo do hal a sálů přitáhl ty tisíce lidí, peníze bral prakticky jen Pásek,“ řekl nám zdroj ze štábu.

„Myslel jsem, že peníze, které do toho vložím, se mi nikdy v životě nevrátí. Nakonec jsem ale nějakou tu kačku vydělal,“ potvrdil nám zprávy producent Pavel Pásek. Jeho slova zní jako provokace, když se objeví cifra, na kterou si přišel - získal o deset miliónů více než Michal David. Za normálních okolností by autor hitů jako Céčka nebo Nenapovídej vydělal jen o něco méně než samotný producent. Přišel tak možná až o čtyři milióny korun.

„Michalovi nešlo v první řadě o peníze, ale o to, aby potěšil svoje fandy. Proto přistoupil z dnešního pohledu na pro něj ne zrovna příznivé podmínky. Obrovsky si ho vážím za to, že nemá místo hlavy kalkulačku,“ podotkl k tomu další producent Jiří Pomeje. Ten se radoval z návštěvnosti. „Tři tisíce šest set diváků - tolik jich snad v Lucerně nikdy na jedné akci nebylo. Teď už mě snad jako zkrachovalého producenta nikdo oslovovat nebude,“ radoval se.

Hlavní hvězda večera Michal David se tvářil skromně. „Že můžu dál dělat svou práci, to beru jako dar z nebes. Těší mě, že vedle sebe mé písničky na koncertech zpívají sedmiletá holčička i devadesátiletá paní,“ řekl nám Michal krátce předtím, než vešel poprvé na pódium a diváky rozpumpoval tak, že málem zbořili legendární velký sál Lucerny. V úterý tu převezme Zlatou desku a hlavně bronzového Českého slavíka.

Reklama

Další články

Načítám