Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na seriál Pobřežní hlídka se v době jeho největší slávy dámy dívaly převážně kvůli charismatickému Davidu Hasselhoffovi (59) a pánové se kochali pohledem na vnadné krásky v čele s Pamelou Anderson (56) a Carmen Electrou (39). Za tu nejrozumnější však platila americká herečka Alexandra Paul, jež v seriálu představovala oduševnělou Stephanii Holden. K jejímu charakteru se tak žádné výrazné ženské vnady nehodily. Alexandra se tak stala v Pobřežní hlídce jedinou majitelkou téměř plochého hrudníku.

Dnes osmačtyřicetiletá Alexandra narozená v New Yorku vydržela v seriálu od roku 1992 do 1997 a ačkoli si zahrála ve více než 70 filmech a televizních pořadech, role Stephanie Holden zůstala její nejslavnější. Herečka pochází z identických dvojčat. Její sestra Caroline Paul je pro změnu slavnou spisovatelkou.

Svou hereckou kariéru odstartovala Alexandra filmem Paper Dolls v roce 1981. Na trvalo se usadila v Kalifornii, kde začala herectví i studovat. Objevila se například ve filmech Zakázaná láska, Noční hlídka, Agent WC 40, Zachraňte Emily, Sestřino tajemství a mnoho dalších.

Mezi její největší koníčky patří vodní sporty a atletika, je vegetariánka a angažuje se podobně jako její mladší bratr Jonathan Paul v ekologii a ochraně životního prostředí.

Reklama

Další články

Načítám