Hlavní obsah
Článek

Moderátor rádia Frekvence 1 Jiří Pomeje (†54) byl nominován na cenu za odvahu. Velkou měrou se totiž podílel na záchraně muže, který chtěl spáchat sebevraždu. Za to byl nominován na cenu Zlatý záchranářský kříž, kterou předává prezident republiky.

Těsně před loňskými Vánoci se Jiří Pomeje dostal do prekérní situace. Přímo do rozhlasového studia mu volal člověk, který chtěl spáchat sebevraždu. „Jirko, včera jsem přišel o ženu, kterou jsem měl 31 let. Zahynula při dopravní nehodě. Nevím, co mám dělat. Chodím po bytě a mám u sebe devítku, asi si hlavu proženu kulkou,“ říkal zoufalý muž.

Pomeje však zachoval chladnou hlavu a posluchače přesvědčil, aby za ním přijel do rádia. Mezitím kontaktoval policii a záchrannou službu, která si muže po příjezdu před budovu rozhlasu převzala. „Nedokážu říct, jak moc jsem šťastnej, že všechno dobře dopadlo,“ řekl bezprostředně po incidentu Pomeje.

Nominace na ocenění ho samozřejmě velmi potěšila. „Myslím, že by to udělal každý. Pro mě je největší ocenění to, že mi lidi důvěřují natolik, že mi zavolají, když je jim nejhůř. A tomu se nic nevyrovná,“ řekl Pomeje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám