Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Snad každý si pamatuje na mazaného studenta medicíny Masaříka z filmu Jak básníci přicházejí o iluze. Akram Staněk (48), který brýlatého podnikavce hrál, ale po dotočení jakoby zmizel. Vypátrali jsme, co dělá teď.

Svou nezapomenutelnou roli ztvárnil Akram Staněk ještě jako student herectví na DAMU. Po jeho absolutoriu odešel do Brna, kde strávil sedm let v divadle Radost, hostoval v HaDivadle a vyučoval techniku mluveného slova na JAMU. Své brněnské působení ukončil v roce 1995, kdy se vrátil zpět do Prahy, kde navázal na své dosavadní profesní úspěchy.

I nadále se věnuje divadlu, hlavně jako autor a režisér, jako herec jen výjimečně. Režíruje profesionální i amatérské soubory v několika pražských divadlech a je zakladatelem a ředitelem festivalu nezávislého a amatérského divadla Apostrof. Vedle svých divadelních aktivit se věnuje také grafické činnosti.

Akram Staněk je rozvedený a má tři děti.

Reklama

Další články

Načítám