Hlavní obsah
Článek

Mezi Čechy se zvedla obrovská vlna podpory a pomoci obětem tornáda, které zpustošilo část jižní Moravy. Lidé prostřednictvím několika sbírek během pár hodin poslali desítky milionů korun. Pomocnou ruku podávají i slavní.

Marek Ztracený (39) se rozhodl věnovat prostřednictvím své nadace (Nadace Marka Ztraceného) 250 tisíc korun. „Vůbec si neumím představit, co teď musí prožívat řada lidí, co přišli o domov, a hlavně lidí, co přišli o své blízké,“ řekl Marek Super.cz. Postižené katastrofou zároveň vyzval, aby se na nadaci se svou aktuální potřebou neváhali obrátit na adrese: nadace@marekztraceny.cz.

Leoš Mareš (47) se zase rozhodl, že nadcházející Staré pecky, jeho legendární show, budou benefiční. Na amfiteátru v Mikulově se skuteční 8. července a lístek bude stát 2021 Kč, „aby pomoc byla pořádná“, píše Mareš. Všichni umělci budou vystupovat bez nároku na honorář a 100 procent výtěžku půjde na pomoc obětem tragédie.

Přispět můžete i vy, buď podporou zmíněných projektů, nebo prostřednictvím dalších sbírek, např. Člověk v tísni, Diecézní charita Brno, Diakonie Českobratrské církve evangelické, Český červený kříž, dárcovských SMS či dalších iniciativ, které průběžně vznikají.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám