Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tento malý zázrak přírody se jmenuje Harrison Cooper a právě jej čekají první Vánoce s jeho rodiči Jackie a Stephenem v britském Chandler’s Ford v hrabství Hampshire. Doma to přitom tento drobeček uviděl poprvé po čtyřech měsících od svého narození. Harrison totiž přišel na svět předčasně a byl tak maličký, že mu jeho otec mohl klidně navléknout svůj snubní prsten jako náramek a ještě mu byl velký...

Harrison se však ukázal jako velký bojovník a i přes váhu pouhých 652 gramů, kterou měl po narození, je z něj dnes po měsících strávených v inkubátoru úplně jiné dítě.

Chlapcova matka Jackie prodělala v těhotenství onemocnění placenty zvané preeklampsie, kvůli kterému musela být převezena do nemocnice a porodit synka císařským řezem. Chlapec musel být dvakrát resuscitován a dostal pět krevních transfuzí. Utrpěl i meningitidu.

„Bylo to zničující. Zvládli jsme to celé a najednou se vrátili zpátky k bodu nula,“ vzpomínala Jackie. Chlapec sice ještě dnes musí být po dobu dvou měsíců napojen na kyslík a ve čtyřech měsících váží jako průměrné novorozeně (3,9 kilogramu), ale od lékařů již dostal povoleno, že s rodiči může strávit své první Vánoce doma.

„Mít Harrisona doma je vše, co jsem si přála letos k Vánocům,“ dodala dojatá maminka.

Související témata:
Inkubátor

Reklama

Další články

Načítám