Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Carrie-Anne Moss (53) se rozpovídala o stárnutí v rozhovoru s kolegyní a kamarádkou Justine Bateman, která k tématu sepsala knihu Face: One Square Foot Of Skin. Hvězda Matrixu přiznává, že zábavní průmysl je k ženám nad 40 let nemilosrdný a sama byla v šoku, jak rychle se postoj producentů změnil, když dozrála do určitého věku.

„Slýchávala jsem, že ve 40 se všechno láme, ale nevěřila jsem tomu. Doslova den po mých 40. narozeninách jsem si pročítala scénář, když mi moje agentka upřesnila, že mám ztvárnit babičku. Možná trochu přeháním, ale bylo to hodně rychlé. Z dívky a následně matky se ze mě přes noc stala babička,“ uvedla v rozhovoru, který vydal Hollywood Reporter.

Pro Carrie-Anne bylo obzvlášť frustrující, že se produkční společnosti nestavěly stejně k jejím mužským kolegům. Například Keanu Reeves, kolega z Matrixu, nebo Guy Pearce, s nímž si zahrála ve filmu Memento, neměli podobnou zkušenost.

Moss ale, stejně jako Bateman, neměla v úmyslu měnit svůj zevnějšek, aby udržela krok s mladšími herečkami. „Ani vám nepřijde, že stárnete, a najednou se vidíte na plátně.“ Zkušenost popsala jako brutální.

„Sledovala jsem všechny ty francouzské a evropské herečky, které působí tak sebevědomě ve své vlastní kůži. Nemohla jsem se dočkat, až také dospěji do této fáze. Těšila jsem se na ni. Není snadné působit v tomhle byznysu. Hodně na vás tlačí,“ shrnula.

Reklama

Další články

Načítám