Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Loni v létě otevřela Barbora Poláková (40) svůj obchůdek s oblečením. Kdyby šlo o květinářství, byla by v pohodě, ale bohužel si vybrala jiný sortiment, takže může leda splakat nad výdělkem. Když jsme se setkali při rozhovoru před koncertem Národ sobě, kultura tobě, kde vystupovala, bylo to jedním z našich témat.

. "Přijímám to tak, že se k tomu musím nějakým způsobem postavit. Že je ta situace taková a je spousta lidí, kteří jsou v horších situacích. Tak se tak nějak nesebelituju," svěřila.

Neskládá ale ruce do klína a hledá jiná řešení. "Myslela jsem si, že kolekci mého oblečení, kterou jsem v obchůdku měla, už vůbec dělat nebudu. Ale mám nápady a chtěla bych dál pracovat na kolekci, která bude z látky vyráběné v Čechách a bude zřejmě obarvená mnou, protože na to žádnou firmu nemůžu sehnat. Začala jsem se zabývat vytvářením jiným hodnot, než které můžu dělat v rámci své práce," vysvětlila.

"Vymyslela jsem to tak, že ty holky by si objednávaly dopředu, jako to bylo dřív. A až podle toho by se ta zakázka zadala, aby se zbytečně nehromadily kusy někde na skladě, a vlastně se takhle neplýtvalo prací ani energií," doplnila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám