Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejkrásnějších českých operních pěvkyň Kateřina Kněžíková měla co dělat, aby se dostala na své vystoupení v Německu. Kvůli zavření hranic hrozilo, že nebude moct vystoupit. Proto se musela sbalit a odcestovat z hodiny na hodinu.

Do Berlína odjela velmi narychlo. Odjezd musela řešit den před uzavřením německých hranic, jinak by se očekávaného koncertu nemohla zúčastnit.

"Zorganizovat odjezd ze dne na den vzhledem k přísnějším opatřením na hranicích byla velká výzva. Díky obrovské pomoci mé produkční agentury se vše podařilo a mohli jsme odjet o pět dní dřív,“ řekla Super.cz Kateřina Kněžíková.

Kněžíková si v Berlíně zazpívá v opeře Bohuslava Martinů Slzy nože za doprovodu Deutsches Symfonie-Orchester. Z původní plánované opery v koncertním provedení v Berlínské filharmonii je kvůli lockdownu studiové natáčení. Pod taktovkou britského dirigenta s italskými kořeny Robina Ticcianiho vystoupí Kateřina v online přenosu v neděli 21. února na Deutschlandfunk Kultur.

„Vystupování mi samozřejmě velmi chybí. O to víc jsem ráda, že mám tyto příležitosti, i když bez publika si my interpreti připadáme neúplní,“ dodává Kateřina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám