Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Omlouvám se, že jsem tak zarostlý, ale budu lovcem,“ smál se charismatický sympaťák, když si při focení prohrábnul vousy. Václava Vašáka (45) teď vídají diváci v novém seriálu Anatomie života. Má v něm roli zazobaného zubaře, manžela zdravotní sestry Jany, kterou představuje Ester Geislerová (36).

Poslední lednový víkend trávil od brzkého rána do noci natáčením reklamního firemního klipu v lesích na Děčínsku. Dokonce s neobvyklou „partnerkou“ – ochočenou liškou. Jinak ale s pěti kolegy zkouší v Divadle Na zábradlí, kde je od roku 2015 v angažmá, zajímavou věc. Neobvyklý divadelní formát, tzv. audiowalk, při kterém se diváci vydají z Anenského náměstí ven do ulic.

Představení „Kleopatra. Profil panovnice“ začne v divadelních prostorách s omezeným počtem diváků a bude pokračovat jako procházka s průvodcem se sluchátky na uších. Posluchači absolvují zhruba kilometrovou trasu v centru Prahy, kde na jednotlivých zastávkách zhlédnou ukázky představení. „Půjde jen o minimalistické akce. Vystoupíme v civilním oblečení, abychom zapadli mezi normální chodce,“ vysvětluje Václav Vašák.

Když zkoušeli nahrávky, také vyšli z divadla se sluchátky. „Šlo o zvláštní záležitost, protože město si žije svým životem. Všichni se otáčeli, co tam dělá skupina několika lidí, bylo jim jasné, že nejde o turisty.“

Hru, v níž ztvární Marca Antonia, připravuje tvůrčí skupina, která si říká 8lidí. „Je to fakt vtipný, herců je na jevišti šest a režíruje nás osm umělců. Premiéra měla být koncem února, teď se prozatím odsouvá na 19. března.“

Herec, známý široké veřejnosti z několika reklam, se původně vyučil ve čtyřletém maturitním oboru mechanik seřizovač. I proto se v rámci jarní koronavirové pandemie pustil do výroby hmyzích hotelů. „To mě hodně bavilo! Pár jsem jich udělal pro kamarády. Šlo o příjemné zpestření, když se v divadle nezkoušelo,“ předvedl na závěr Super.cz své designové zahradní doplňky.

Reklama

Další články

Načítám