Hlavní obsah
Článek

Celý národ ho zná díky roli v seriálu Nemocnice na kraji města, ve kterém si zahrál syna Ladislava Chudíka, mladého doktora Sovu. Čerstvý sedmdesátník, který kulatiny oslavil na zabíjačce, letošní Vánoce, čtvrté od skonu jeho slavné manželky, oslaví s detektivkami v ruce. Víte, kdo to je?

V pátera Browna, ale také Sherlocka Holmese se proměnil Ladislav Frej (82). Právě ten od 23. prosince 2007 nesnáší vánoční svátky. V ten den totiž zemřela jeho milovaná, a bohužel často podváděná manželka Věra Galatíková (†69) na rakovinu plic.

Ladislav Frej je ale znovu zamilovaný a dělá si i pracovní radosti. Do amatérských detektivů se převtělil pro potřeby focení bookletu dvojcédéčka Vánoční detektivky, jež namluvil. Holmes a Watson řeší případ Modrá karbunkule, do kterého je zapletena i vánoční husa, páter Brown v příběhu Létající hvězdy zase vyšetřuje krádež vzácných klenotů v domě plném podezřelých. "Páter Brown mi připadá jako takový suchar," vysvětluje Frej, proč si spíš oblíbil Holmese. A řekl i pár slov ke své nedávné oslavě sedmdesátin. "Slavil jsem je u svého kamaráda na Vysočině na zabíjačce. Byla to velice příjemná domácí a hezký vlídná oslava," pochlubil se šťastný herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám