Hlavní obsah
Článek

Irská herečka Fiona Shaw, mladším divákům známá z role tety Harryho Pottera Petunie Dursleyové, těm starším pak mj. z populárního seriálu Na mušce (Killing Eve), je od roku 2018 ve spokojeném manželství s ekonomkou a memoáristkou Sonali Deraniyagalou. O vztahu herečka nyní promluvila pro The Daily Express.

„Půl hodiny jsme si povídaly a když jsem odešla, pomyslela jsem si, že jsem právě potkala život,“ uvedla Shaw k jejich prvnímu setkání. Záhy zjistila, že sympatie byly vzájemné.

Se svou budoucí ženou se Shaw potkala na vlastní popud poté, co si přečetla její knihu Wave (Vlna). Sonali v ní popsala tragédii, která ji v roce 2004 na rodné Srí Lance postihla. Tehdy při tsunami přišla o manžela, dva syny i rodiče. Ona sama přežila zachycená za větev stromu.

„Sonaliny děti, rodiče a manžel zahynuli v Indickém oceánu při tsunami, toho jsem si plně vědoma. V našem životě nedominuje smutek, ale zcela jistě ho ovlivňuje. Se Sonali rozumím hodnotě věcí. Žije s vědomím, že svět může každou chvíli skončit, protože ona svůj svět ztratila. Postavilo mě to nohama pevně na zem, řekla bych, ohledně mnoha věcí,“ uvedla Shaw.

S manželkou, jež je vystudovanou ekonomkou s tituly z Cambridge a Oxfordu, pobývají střídavě v Londýně a New Yorku.

Reklama

Další články

Načítám