Hlavní obsah
Článek

Muzikál Touha Daniela Landy (55) se dočká dalšího nastudování, opět na prknech divadla Kalich. Autorova manželka, režisérka Mirjam Landa už hledá nové tváře, kde prý mají šanci všichni.

Divadlo zve na konkurzy herce, zpěváky, tanečníky, muže a ženy různého věku, všech typů postav, vysoké, malé, silné, štíhlé i různě atypické postavy.

„Hledám archetypy. Lidi, kteří náš příběh dokážou obohacovat. Touha je proměnlivé představení. Může přijít někdo zajímavý, inspirující a klidně připíšu novou postavu a písničku. Potřebuju bolest, radost, smutek, lásku nebo nenávist. Emoce. Kdo mi na konkurzu nabídne emoce, ten vyhraje. Ne každý je totiž umí prodat. Někdy se stane, že vás někdo něčím zasáhne na první pohled. A o to mi jde na konkurzu a posléze i v muzikálu,“ říká režisérka a autorka libreta Mirjam Landa.

„Touha 2021 by měla být odrazem dnešního divadelního světa, kde důležitější než láska k divadlu je kšeft. Protagonisté se budou mezi sebou chovat drsněji než předtím. Chci zvýraznit konkurenční boj a faleš v zákulisí. To vyjádříme i v tanci, v němž budu klást větší důraz na přesnost. Tance budou mnohem náročnější než dosud. Touha v roce 2021 zobrazuje fabriku na emoce,“ plánuje režisérka.

Z původní inscenace by naopak chtěla zachovat humor. „Ten dělá Touhu Touhou. Další oporou je nekonečný optimismus, jenž vládne mezi cirkusáky, kteří přišli o všechno a dokážou se s tím vypořádat. A také výstřední momenty, jaké nikde jinde neuvidíte.“

Muzikál Touha měl v Divadle Kalich premiéru v září 2008, na svém kontě má přes 430 odehraných repríz. Mirjam Landa v něm převedla na jeviště příběh svého autorského filmu Kvaska z roku 2007.

Na nové inscenaci bude Mirjam Landa spolupracovat s brazilským choreografem Allanem Lemajou, výtvarníkem scény bude Martin Černý, s nímž Mirjam Landa připravila už nové nastudování muzikálu Krysař z roku 2017.

Konkurzy na role i místa v taneční company proběhnou v divadle Kalich ve dnech 15. – 17. června.

„Organizaci konkurzů samozřejmě ovlivňuje celospolečenská situace. Jednotlivá kola budou probíhat za zvýšených hygienických a bezpečnostních opatření. Účastníky budeme zvát postupně po menších skupinkách, aby se v divadle neshlukovali, veškeré prostory divadla vydezinfikujeme ozónem, což budeme praktikovat od září i před každým představením,“ vysvětluje producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám