Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Táňa Pauhofová (28) je jednou z nejúspěšnějších slovenských hereček. Jak ale přiznala, s rozhodnutím jít studovat herectví se doma podpory rozhodně nedočkala. Kdyby bylo na rodičích, byla by z ní právnička nebo ekonomka. „Když mě na herectví přijali, vyslechla jsem si mnohokrát, že skončím jako žebrák pod mostem a nikdo o mě nezavadí.“

Od dětství navíc tahle sympatická zrzka trpěla mindráky, které jí způsobila především její velmi přísná maminka. „Vyrostla jsem ve vojenském drilu, hlavně maminka byla nesmírně přísná. Neexistovalo, abych nic nedělala, a v tom, co jsem dělala, jsem musela být nejlepší. Chodila jsem na všechny možné soutěže. Přitom nesnáším soutěže, nejsem svým založením soutěživá, ale snažila jsem se vyhovět rodičům, asi jsem doufala, že se zavděčím, že si vysloužím pochvalu,“ přiznala Táňa v rozhovoru pro týdeník Reflex.

Přestože se snažila rodičům zavděčit, pochvaly z jejich úst se jen tak nedočkala. „Bylo mi neustále připomínáno, že nedělám nic výjimečného. Člověk se pak může zapomenout mít rád a může žít v permanentní frustraci a zklamání ze sebe samého.“

Ani po letech nejsou vztahy mezi Táňou a její matkou zcela urovnány. „Pořád se hledáme. Zatím se učím lehkosti duše. Jaké to je, když je člověku prostě jen dobře a neustále ho nepronásledují myšlenky, co ještě měl udělat líp,“ uzavírá herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám