Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

K divadlu Dolby v Los Angeles se v neděli upíraly zraky široké odborné veřejnosti i fanoušků, cinefilů. Předávali se zde Oscaři za nejlepší výkony v oblasti filmové tvorby. Hostem slavnostního ceremoniálu byl i Harvey Keitel (80), jenž zde zastupoval snímek Irčan. Z deseti nominací včetně kategorií nejlepší film a nejlepší režie - ujal se jí Martin Scorsese - film bohužel žádnou neproměnil. Keitela doprovodila manželka, kanadská herečka a scenáristka Daphna Kastner.

V obou zmíněných kategoriích zvítězila jihokorejská černá komedie Parazit (rež. Bong Joon Ho). V hereckých kategoriích pak bodovali Joaquin Phoenix (Joker), Brad Pitt (Tenkrát v Hollywoodu), Renée Zellweger (Judy) a Laura Dern (Manželská historie).

Keitel byl jednou ze zahraničních hvězd filmu Nabarvené ptáče Václava Marhoula, hrál kněze. Snímek byl zařazen do hlavní soutěže Benátského filmového festivalu a Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) jej navrhla americké Akademii filmového umění na Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Snímek sice postoupil do užšího výběru, mezi oscarové nominace ale nakonec vybrán nebyl.

Reklama

Další články

Načítám