Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Kristýna Janáčková se dlouho pokoušela tajit, že je příbuznou zatím slavnější kolegyně. Představitelka Kristýny Tiché z Ordinace v růžové zahradě je totiž švagrovou Ani Geislerové. Ta se totiž vdala za Kristýnina bratra, režiséra Zdeňka Janáčka, s nímž má dvě děti. "Chce se vypracovat sama, proto o tom nikde nemluví," svěřila Super.cz Kristýnina  známá.

Kristýna s bratrem pocházejí ze Vsetína, jejich rodiče jsou lékaři a rozhodně se jim nelíbilo, když Kristýna stejně jako Zdeněk začala tíhnout k divadlu. Dokonce jí zakázali jít na konzervatoř a musela vystudovat gymnázium. Už tam ale začala hrát ochotnické divadlo a po maturitě se pokoušela o přijímačky na DAMU. I když se jí nepovedly, nerezignovala, začala hostovat ve zlínském divadle a pak se odstěhovala za bratrem do Prahy.

Zpočátku pracovala ve vinárně Bokovka, kde se poznala s jejím spolumajitelem režisérem Janem Hřebejkem. První příležitost jí ale ve filmu dal Jiří Strach, zahrála si ve snímku Ďáblova lest, poté v pohádce Království potoků. Diváci ji ale začali vnímat až v seriálu Ordinace v růžové zahradě jako sestru Dany Morávkové.Její dějová linka ale byla prozatím ukončena.

"Točila jsem pro Primu Aféry a pro Novu Policii Modrava, kde mám epizodní roli. A snad vyjde některý z dalších projektů, pro které jsem byla oslovena," vypočítala Kristýna, co dělala,když přestala točit Ordinaci.

Věnuje se také divadlu. "Hraju ve Zdravém nemocném, kde má hlavní roli Karel Roden. Taky v Benátkách pod sněhem. Obojí jsou to zájezdová představení, tak mne mohou vidět diváci všude po Česku," upřesnila. Momentálně ale už plánuje, jak si užít zimu jinde než v Česku. "Ráda bych někam za teplem. Do Thajska anebo na plavbu po Karibiku," svěřila Super.cz herečka

Reklama

Další články

Načítám