Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ne vždy je herecké povolání úplně jednoduché. Některé scény jsou natolik náročné, že si na ně ani zkušení herci netroufnou.

Své o tom ví i Markéta Hrubešová (52), jež během natáčení Modrého kódu využila služeb dublérky. Scénář předepsal Markétě dopolední běh, při kterém ji v parku srazí čtyřkolka a v kritickém stavu je převezena na rubavský urgent. Ukázku si prohlédněte ve videu.

Samotný náraz a pád za herečku odehrála kaskadérka Kateřina Popelková. Markéta byla za tenhle záskok docela ráda. Někdy se ale musí obejít bez dublérky.

„Natáčení bývají mnohdy docela dobrodružná. Letní scény se zásadně točí v zimě a naopak, tak by se občas hodila i nějaká příprava pro otužilce,“ sdělila nám herečka.

„A taky, když je ve scénáři zmínka o nějakém zvířeti, tak většinou zpozorním. Jednou mi totiž „zaručeně vycvičená“ kočka prokousla ruku. Následoval odjezd do nemocnice a tetanovka. Takže vím, o čem mluvím. Ale také už jsem se v dubnu koupala v princeznovských šatech v horském vodopádu, který měl 6 stupňů,“ dodala Markéta, která tím ukázala, že herecké řemeslo opravdu není pro každého.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám